home / Nieuws / “oplossingen waarmee we onze afhankelijkheid van weersinvloeden beperken. daar blijft de markt de komende jaren naar vragen.“

“Oplossingen waarmee we onze afhankelijkheid van weersinvloeden beperken. Daar blijft de markt de komende jaren naar vragen.“

Gepubliceerd door CODEMA, 11 februari 2021

Hoe zien CODEMA’s logistiek specialist Roeland van Dijk en watermanagement expert Danny van den Bosch de vraag naar tuinbouwsystemen veranderen? In een leuk artikel naar de toekomst delen zij hun visie op toekomstige ontwikkelingen in de tuinbouw. Roeland vanuit een breed perspectief aan logistieke oplossingen en Danny vanuit zijn jarenlang opbouwde kennis op gebied van watermanagement.

Lees verder en klik op het whitepaper hieronder.

Logistieke systemen centraal in complete hightech teeltsystemen

De komende jaren blijft de markt vragen naar oplossingen waarmee we onze afhankelijkheid van weersinvloeden beperken. Of waarmee we op een beperkt oppervlak genoeg voedsel produceren om een druk of waterarm gebied te voeden.

Zowel glastuinbouw als ook meerlagenteelt zijn goede, praktisch haalbare en efficiënte systemen die zorgen voor controle op de betrouwbaarheid van teeltomstandigheden. CODEMA levert wereldwijd, in nauwe samenwerking met haar internationale partners, complete oplossingen die deze betrouwbare productie mobiel en logistiek handelbaar maken.

Roeland van Dijk – logistiek specialist

Over de hele wereld werken aan optimaal watermanagement

Danny van den Bosch ziet kansen in West-Europa, waar tuinbouw het meest geavanceerd is. Maar ook in waterarme gebieden zoals bijvoorbeeld Californië. Zelfs in traditioneel arme gebieden die het meest te kampen hebben met voedselschaarste. “Ik doe niets liever dan klanten bezoeken en met hun in gesprek te gaan over hun uitdagingen. Op basis van een flowschema met daarin alle elementen, bespreken we in duidelijke taal hoe het systeem gaat functioneren. Op die manier krijgen we snel boven water waar CODEMA waarde kan toevoegen.”

In West-Europese landen is de tuinbouw de rest van de wereld ver vooruit. We spreken dan ook van een hightech teeltomgeving. Hier houdt men zich bijvoorbeeld bezig met geavanceerde, zoveel mogelijk gesloten, groeisystemen waar geen druppel water verloren gaat. Door middel van ondergrondse wateropslag, een mobiel gotensysteem en de nieuwste fertigatietechnieken behaalt men een ongekende efficiëntie.

Danny van den Bosch – specialist Water Management

Whitepaper Future

Download

Case: NAK Tuinbouw

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.