home / Nieuws / veerkracht tonen en duidelijke koers varen

Veerkracht tonen en duidelijke koers varen

Gepubliceerd door CODEMA, 22 december 2020

Juni 2020 trad Robert-Jan de Goeij aan als commercieel directeur (CCO) van CODEMA. Een half jaar later, aan het einde van 2020, kijken we met hem terug en blikken vooruit naar 2021.

“CODEMA is een mooi bedrijf,” aldus De Goeij. “Dat was al mijn beeld toen ik bij CODEMA ging werken en dat vind ik nog steeds. De toewijding aan kwaliteit en jarenlang opgedane kennis, vormen de kern van ons bedrijf. In 2020 heeft CODEMA ten opzichte van 2018 en 2019  “een behoorlijke jas uit moeten doen”. Voor veel bedrijven is 2020 natuurlijk een lastig jaar, maar de terugval door het coronavirus heeft duidelijk gemaakt dat er onderhuids nog meer pijn zat bij CODEMA. Daar ben ik open en eerlijk over.

Internationaal vleugels uitslaan

De laatste jaren sloeg CODEMA, net als andere grote bedrijven in de glastuinbouw, zijn vleugels uit en opende wereldwijd vestigingen in onder andere China. Tevens zagen we enorme groei in Amerika en Canada. De zaken liepen zowel in Europa als daarbuiten voorspoedig. Misschien wel té goed zou je kunnen zeggen. Door de exceptionele groei die we doormaakten, verloren we onze focus en leverden we niet de service die klanten van ons gewend waren. We namen simpel gezegd teveel hooi op onze vork en vergaten te werken aan de relatie met bestaande klanten en partners dicht om ons heen: de klanten die ons groot gemaakt hebben. Daar hebben we spijt van.

Veerkracht tonen

We moeten terug naar de basis. Terug naar waar we als CODEMA goed in zijn: hoge kwaliteit projecten ontwerpen en aanbieden op gebied van logistiek, irrigatie en software. Om een duidelijke koers te varen richting de toekomst, keken we kritisch gekeken naar de processen en procedures die ontstonden tijdens de enorme groei in de afgelopen jaren. Een gevolg van deze evaluatie is, dat we onze organisatie hebben gestroomlijnd en zijn terug gegaan in aantal medewerkers. Onze huidige medewerkers tonen veerkracht en zetten de schouders eronder. Ik voel en zie dat we de stijgende lijn weer te pakken hebben en onze klanten weer vertrouwen in ons hebben.”

Codema biedt essentiële oplossingen in de tuinsector

Duidelijke koers

CODEMA bepaalt zijn koers voor de komende jaren. De Goeij: “Het was en is onze kracht om de wens van de klant centraal te stellen en te blijven stellen: het denken in oplossingen en het leveren van maatwerk, waar we altijd goed in waren. En daarbij niet alleen aandacht voor het goed uitvoeren van projecten, maar vervolgens ook goede service en onderhoud garanderen. Dat zijn wij schatplichtig aan onze klanten en dat moet weer terug naar het hoge niveau dat het was. Duidelijke communicatie en doen wat we beloven. Ik zie 2020 niet als een verloren jaar, maar als een enorme springplank naar 2021.

Sinds 1958 is CODEMA specialist in het oplossen van maatwerkvraagstukken en betrokken bij zeer toonaangevende projecten in de branche. Op die waardevolle ervaring zullen we bouwen om goed de toekomst in te gaan”, sluit De Goeij af.

Whitepaper Kwaliteit

Download

Case: Langemead Group

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.