home / Nieuws / sv.co zet grote stap met pottenrobot en camerasysteem

SV.CO zet grote stap met pottenrobot en camerasysteem

Gepubliceerd door CODEMA, 21 januari 2022

Bij SV.CO stelde collega Rob Overdevest onlangs een nieuwe pottenrobot in bedrijf. Planten gereed voor aflevering rollen uit de kweekruimte op een container de verwerkingsruimte in. Hier raapt de robot ze op en plaatst deze in een cupsysteem van Martin Stolze. Deze transporteert de planten naar het camerasysteem van CODEMA SDF. Het tevens nieuw geïnstalleerde camerasysteem meet de plantlengte en telt het aantal open bloemen, waarna een volgende robot iedere plant voorziet van een hoes.

 

Uniform product en verhoging verwerkingscapaciteit

“We zetten een behoorlijke stap met de nieuwe robot en het camerasysteem”, aldus Rob Vijverberg – locatiemanager SV.CO. “Voorheen pakten we handmatig in en sorteerden we planten met het blote oog. Nu maken we hiermee een kwaliteitsslag en werken we een stuk efficiënter. Positief gevolg is een uniform product en een verhoogde verwerkingscapaciteit. En dat is wat we voor ogen hebben. Van een dagelijkse productie van 35.000 Kalanchoës, groeien naar 50.000 stuks. De systemen van CODEMA helpen ons daarbij.”

 

SV.CO is bekend met de logistieke systemen van CODEMA. 25 jaar geleden koos men voor een geautomatiseerd containersysteem. Een aantal jaar geleden vernieuwde men het systeem op onderdelen en breidt nu uit met de pottenrobot en het camerasorteersysteem.

Whitepaper Future

Download

Case: Genesis Premium Herbs

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.