home / Nieuws / codema sdf realiseert grootste aantal digitale transacties ooit

Codema SDF realiseert grootste aantal digitale transacties ooit

Gepubliceerd door CODEMA, 26 april 2018

Het aantal transacties via virtuele marktplaatsen en directe voorraadkoppelingen (VMP) was nog niet eerder zo hoog als in maart 2018. Het aantal bestellingen dat SDF digitaal afhandelde tussen kwekers en handelspartijen was 5% hoger dan in februari en 20% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Groei in digitale verkoop bloemen én planten

Pieter Zwinkels van SDF: “Deze groei is fantastisch voor SDF en is een bevestiging dat wij op de goede weg zitten. Digitale verkoop is namelijk één van de speerpunten in de ontwikkeling van onze software. We zien sinds dit jaar ook duidelijk dat de groei niet alleen plaatsvindt in de digitale verkoop van bloemen, maar ook in die van planten. Reden van de stijging is denk ik dat kwekers zich steeds meer bewust zijn van het belang van het bedienen van meerdere digitale afzetkanalen. We zien dit ook terug in het aantal nieuwe platforms dat ontstaat in de sierteeltsector.”

“Daarnaast zien we steeds vaker kwekers die de verkoop via hun eigen webshop willen organiseren. Groot voordeel hiervan is dat kwekers de regie in handen hebben over hoe hun aanbod gepresenteerd wordt. Over het algemeen zien wij de sector dus steeds dynamischer worden wanneer het op verkoop van bloemen en planten aankomt.”

 

Eén keer invoeren en direct op alle aangesloten digitale kanalen zichtbaar

Het eerste kwartaal van 2018 zijn weer een groot aantal kwekers gestart met digitaal zakendoen via SDF. Onder andere alle chrysantenkwekers van kwekersvereniging Vannova, Hortensiakwekerij Pico Bello, Montana Lisianthus en Cymbidiumkwekerij Ronald Ammerlaan zijn dit kwartaal gestart met digitale verkoop in SDF. Groot voordeel is dat alle digitale platforms en directe voorraadkoppelingen centraal vanuit SDF kunnen worden voorzien van aanbod. U vult het aanbod één keer in en het is direct op alle aangesloten digitale kanalen zichtbaar.

Whitepaper Kwaliteit

Download

Case: Langemead Group

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.