home / projecten

Projecten

De volgende case studies bevatten gedetailleerde succesverhalen van diverse opdrachtgevers in verschillende branches en markten. Zie de expertise en de waarde die Codema biedt.

Filter op discipline:
  • Cultivation Systems
  • Climate Management
  • Power & Lighting
  • Water Management
  • Engineering & Construction
  • Software & Web Solutions

Pionieren in Zuid-China: ‘State of the art’ jongplanten kwekerij wil regio van gezonde groentezaailingen voorzien

In Tiandong County, een prachtige plek in de provincie Guangxi, hadden de heer Luo en professor Yu van de Guangxi University of Agricultural Sciences één ambitieus doel: de bevolking voorzien van hoogwaardig en gezond voedsel. Ze waren op zoek naar een geavanceerde en schone oplossing om de perfecte jonge planten te kweken. Daarop sloegen zij de handen ineen om een sterke partij te vinden om hun doel te realiseren.
Lees meer

Nederlandse innovatie maakt het Zorrilla voetbalstadion in Valladolid klimaatbestendig

De stad Valladolid is, net als veel andere steden in Spanje, kwetsbaar voor de gevolgen van droogte en hevige regenval. Dit brengt veel negatieve gevolgen met zich mee, zoals een hoger risico op schade door overstroming, hogere onderhoudskosten en effecten op ecosystemen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden komt hier binnenkort een circulair watersysteem. De Nederlandse organisaties Field Factors, KWR en CODEMA, samen met de Spaanse organisaties ICATALIST, Agencia de Innovación van de gemeente Valladolid en Waterbedrijf Aquavall starten binnenkort met de bouw van een Urban Waterbuffer (UWB) bij het Zorrilla voetbalstadion.
Lees meer

Bunnik Vriesea’s kiest wederom voor een ondergrondse waterberging

Bunnik Vriesea’s, opgericht door Jan Bunnik, is één van de eerste bromelia-telers van Nederland. Zijn zoons Björn & Siegfried Bunnik hebben nu de leiding over de kwekerijen aan de Mijnsherenweg en de Achterweg, samen goed voor tien hectare kas oppervlak. Jaarlijks verkoopt Bunnik Vriesea’s zo’n vijf miljoen verschillende bromelia’s aan Retail, Tuincentra’s en Groothandel in heel Europa.
Lees meer

Eén aanspreekpunt kritische teeltsystemen groot pluspunt voor Gabel

Afgelopen maanden is er op de nieuwe locatie in Roeselare, België van tomatenkwekerij Gabel hard gewerkt. De officiële oplevering vond eind april plaats, maar de eerste tomatenplanten werden al in maart geplant. Gabel teelt tomaten op drie locaties, die gezamenlijk 19 hectare beslaan. Voor hun 10 hectare nieuwe kas in Roeselare neemt Tuur Galle, zoon van oprichters Franky Galle en Els Vanackere de leiding. CODEMA leverde alle elektra, belichting, klimaat en water technische oplossingen voor dit nieuwbouwproject. De procescomputer van Hoogendoorn stuurt het klimaat in de kas aan.
Lees meer

LKP Plants kiest voor Codema’s ‘Apptivity’ app

LKP Plants uit Moerkappelle is de eerste gebruiker van deze nieuwe applicatie. LKP Plants heeft 3 locaties en meer dan 60 medewerkers. Veel van hun medewerkers zijn werkzaam op meerdere locaties. Dit geeft een flinke uitdaging voor het efficiënt inzetten van personeel. Apptivity maakt het voor LKP mogelijk om flinke stappen te zetten.
Lees meer

Cresco breidt testopstellingen meerlagenteelt uit met Codema

Op een tuindersweggetje in Honselersdijk vinden we het familiebedrijf Cresco. De familie Prins teelt hier al vier generaties cressen voor de groothandel en retail. Cressen zijn vers gekiemde plantjes, zoals tuinkers en waterkers. We spreken twee generaties van de familie Prins. Zij vertellen over hun bedrijf en hun eerste ervaring met de testopstelling voor meerlagenteelt, die Codema samen met Signify heeft ontworpen en geïnstalleerd.
Lees meer

Kwekerij Sentinel start met Datawarehouse van Codema SDF

Kwekerij Sentinel is gestart met het Datawarehouse van Codema SDF. De kwekerij is daarmee in staat om verkoopdata inzichtelijk te maken. "De juiste informatie is de basis voor het maken van de beste beslissingen", aldus Ad Dekkers.
Lees meer

Toon meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.