home / projecten

Projecten

De volgende case studies bevatten gedetailleerde succesverhalen van diverse opdrachtgevers in verschillende branches en markten. Zie de expertise en de waarde die Codema biedt.

Filter op discipline:
  • Bekijk alles
  • Cultivation Systems
  • Climate Management
  • Power & Lighting
  • Water Management
  • Engineering & Construction
  • Software & Web Solutions

Efficiënte irrigatie voor blauwe bessen teler Schrijnwerkers

Schrijnwerkers is een blauwe bessen bedrijf, opgericht in 1969 door Rob Schrijnwerkers. Inmiddels heeft dit familiebedrijf locaties in Horst, Overloon (Nederland), en Weeze (Duitsland). In Weeze beschikt Schrijnwerkers over twee productielocatie`s van tezamen meer dan 75 hectare. De bedrijven in Duitsland staan onder de naam Blueberry Giant en Valckx-Schrijnwerkers.

Lees meer

Eerder aardbeien oogsten en jaarrond produceren met LED top-belichting

Brookberries, is één van de eerste aardbeientelers in Nederland die Philips GreenPower LED-topbelichting kiest om eerder te kunnen oogsten en jaarrond te produceren. Vanaf 2012 heeft Brookberries geleidelijk alle locaties met LED-verlichting uitgerust. Codema B-E de Lier heeft de gehele installatie van de LED-topverlichting bij Brookberries uitgevoerd.
Lees meer

Nieuw-Prinsenland maakt slim hergebruik van restwater Suiker Unie

Voor de glastuinbouw is continue beschikbaarheid van zoetwater van een zeer goede en betrouwbare kwaliteit van essentieel belang; voor de productie én om in het kader van de zuiveringsplicht zo min mogelijk te hoeven lozen. Maar niet overal is ruimschoots water van goede kwaliteit voor handen. In het glastuinbouwgebied Nieuw-Prinsenland in Dinteloord bijvoorbeeld.
Lees meer

Gebrüder Meier: Rendement op mobiele gotensysteem overtreft onze verwachtingen

Fritz Meier van de firma Gebrüder Meier Gemüsekulturen AG in Dällikon in Zwitserland runt samen met mijn broer en zus een tuinbouwbedrijf met ongeveer 100 hectare volle grond en 10 hectare kassen. In hun warme kas telen zij komkommers, tomaten en aubergines en in hun niet verwarmde kas telen zij radijs, veldsla en sinds een jaar hydrosla. Zij kozen er een jaar geleden voor om een volledig geautomatiseerd gotensysteem door Codema te laten aanleggen. Het rendement dat dit systeem opleverde overtrof hun verwachtingen.
Lees meer

Perry van de Haak: Automatisering van het hoogste niveau

Perry van der Haak is een familiebedrijf dat jonge geraniumstekken produceert voor de Europese markt. Zij beschikken in Afrika over 20 hectares moederplanten productie. In Nederland hebben zij twee locaties; één van 2 hectares en een nieuwe locatie van ruim 3 hectare. Codema ontwierp, ontwikkelde en leverde de gehele logistiek voor hun nieuwe locatie.
Lees meer

Slimme software helpt ID’FLOR en De Bruyne – Flandresse bij bundelen krachten

Het Vlaamse ID’Flor en De Bruyne – Flandresse bundelen de krachten en maken daarbij de keuze voor de slimme software van Codema SDF. Beide bedrijven hebben een passie voor de kweek van Azalea en andere sierteeltproducten van Vlaamse bodem. De bedrijven gaan verder onder de naam FlorAmor.
Lees meer

Fransen Roses start met slimme software

Fransen Roses uit De Lier start met SDF Profice. Fransen Roses heeft haar digitale processen gemoderniseerd door te kiezen voor SDF Profice. De rozenkwekerij die is opgericht door directeur/eigenaar Aad Fransen wilde graag meer verkoopkanalen aanspreken met haar topkwaliteit rozen.
Lees meer

Toon meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.