home / projecten

Projecten

De volgende case studies bevatten gedetailleerde succesverhalen van diverse opdrachtgevers in verschillende branches en markten. Zie de expertise en de waarde die Codema biedt.

Filter op discipline:
  • Cultivation Systems
  • Climate Management
  • Power & Lighting
  • Water Management
  • Engineering & Construction
  • Software & Web Solutions

Neurather Gartner halveert stroomverbruik met Codema’s oplossingen

In 2010 richtten vier aandeelhouders in Grevenbroich het bedrijf Neurather Gärtner GbR op. Neurather Gärtner teelt cocktailtomaten, cherrytomaten en snacktomaten in het hoge smaaksegment voor de regionale markt, dat wil zeggen binnen een straal van 150 kilometer. Het doel van het bedrijf is om volledig CO2-vrij te produceren. Voor de belichting wordt groene stroom gebruikt en voor de verwarming van de kassen afvalwarmte van de energiecentrale.
Lees meer

Over 0-emissie en directe vloeibare meststofdosering bij BASF in Nunhem

Een jaar of tien geleden ontstonden de ideeën bij BASF Vegetable Seeds in Nunhem om, op termijn, in eigen beheer, een high tech ontwikkelingsfaciliteit te hebben. Het plan werd Greenex gedoopt. Greenex staat voor Greenhouse Expansion. De eerste fase omvatte de bouw van 2,5 ha kassen en 1,7 ha ondersteunende faciliteiten.
Lees meer

OK Plant: Dashboards helpen ons om nauwer met klanten samen te werken

In horticulture in the Netherlands, there is ever-increasing attention to the digitalization of processes. With the data that is collected, businesses gain insight into production, stock, labor and planning. OK Plant uses Codema SDF software and analyzes the collected data to gain insight into their daily operations. The goal is to allow management decision-making to be better considered and to be of better service to customers. Since recently, OK Plant has been using SDF Datawarehouse to present the data visually during internal meetings or in discussions with customers. Thijs van der Valk, Manager at OK Plant, explains in the video how they do this.
Lees meer

Schenkeveld: water is de basis van je teelt

In april 2017 is Schenkeveld begonnen met de bouw van een nieuwe locatie; Schenkeveld Schiphol. Codema is bij dit project verantwoordelijk voor alle watertechnische installaties. Schenkeveld en Codema hebben een hechte relatie, die decennia teruggaat. Codema heeft al twee keer eerder de watertechniek voor een nieuwbouwproject van Schenkeveld mogen realiseren, één keer in Den Hoorn en één keer in Schipluiden.

Lees meer

Scherzer & Boss Fruchtgemüse hergebruikt WKK-warmte voor het warmtenet

Scherzer & Boss Fruchtgemüse GmbH kweekt tomaten, paprika’s en komkommers op een totaaloppervlakte van negen hectare. Hun groenten worden onder glas in een volledig gesloten teeltsysteem gekweekt. Hierbij worden water en ongebruikte voedingsstoffen na behandeling weer gedoseerd aan de planten. Het kasklimaat en de voedingstoffen- en watervoorraad worden nauwkeurig aangestuurd. Codema leverde zowel de klimaatcomputer als de volledige watertechniek en de belichting aan Scherzer & Boss.
Lees meer

Höfler Gemüse kiest bewust voor Codema’s duurzame water- en elektra oplossingen

Höfler Gemuse is een bedrijf dat al 250 jaar in familiebezit is. Begonnen als vee- en akkerbouw bedrijf zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 34 hectare open veld en 7,7 hectare groenteteelt onder glas. De afgelopen jaren breidden ze uit om aan de toenemende vraag naar Duitse groenten voldoen. Vanaf 2003 verzorgt Codema B-E De Lier de water-en elektrotechnische installatie’s.


Lees meer

Oriental Group: Vliegende start met SDF arbeidsregistratie

Bij de Oriental Group in Bleiswijk wordt met een groot team gedreven medewerkers gewerkt aan het produceren en leveren van bonsaibomen en aanverwante artikelen aan de Europese markt. Kort geleden kozen zij ervoor om gebruik te maken van de nieuwe SDF Androidkastjes voor het aan- en afmelden van hun medewerkers en om hun werkzaamheden te registreren. Medewerkers melden zichzelf aan met een RFID-tag en kiezen hun activiteit. De slimme software op het touchscreen Androidkastje doet de rest.
Lees meer

Toon meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.