Maatregelen CODEMA als gevolg van COVID-19.  Lees verder >

X

home / projecten

Projecten

De volgende case studies bevatten gedetailleerde succesverhalen van diverse opdrachtgevers in verschillende branches en markten. Zie de expertise en de waarde die Codema biedt.

Filter op discipline:
  • Cultivation Systems
  • Climate Management
  • Power & Lighting
  • Water Management
  • Engineering & Construction
  • Software & Web Solutions

LKP Plants kiest voor Codema’s ‘Apptivity’ app

LKP Plants uit Moerkappelle is de eerste gebruiker van deze nieuwe applicatie. LKP Plants heeft 3 locaties en meer dan 60 medewerkers. Veel van hun medewerkers zijn werkzaam op meerdere locaties. Dit geeft een flinke uitdaging voor het efficiënt inzetten van personeel. Apptivity maakt het voor LKP mogelijk om flinke stappen te zetten.
Lees meer

Cresco breidt testopstellingen meerlagenteelt uit met Codema

Op een tuindersweggetje in Honselersdijk vinden we het familiebedrijf Cresco. De familie Prins teelt hier al vier generaties cressen voor de groothandel en retail. Cressen zijn vers gekiemde plantjes, zoals tuinkers en waterkers. We spreken twee generaties van de familie Prins. Zij vertellen over hun bedrijf en hun eerste ervaring met de testopstelling voor meerlagenteelt, die Codema samen met Signify heeft ontworpen en geïnstalleerd.
Lees meer

Kwekerij Sentinel start met Datawarehouse van Codema SDF

Kwekerij Sentinel is gestart met het Datawarehouse van Codema SDF. De kwekerij is daarmee in staat om verkoopdata inzichtelijk te maken. "De juiste informatie is de basis voor het maken van de beste beslissingen", aldus Ad Dekkers.
Lees meer

Steiner; een showcase voor duurzaamheid in de groentesector

In 2014 startte het Oostenrijkse familiebedrijf Steiner in de plaats Kirchweidach in Bayern met het telen van hoogwaardige producten op een volledig duurzame manier. Hun verse producten liggen alleen in de schappen van de supermarkten in Bayern.
Codema ontwierp, ontwikkelde en installeerde een irrigatiesysteem, waarbij al het water recirculeert. Daarnaast zorgde Codema ervoor dat al Steiner’s kassystemen naadloos op elkaar aansluiten.
Lees meer

Smit Kwekerijen automatiseert orderproces met Codema

Veel kwekerijen zien hun orderproces complexer worden. Twee factoren die daarmee te maken hebben zijn enerzijds de schaalvergroting op de kwekerij (deze bestaat tegenwoordig uit steeds meer afdelingen/locaties) en anderzijds het toenemende aantal orderregels (meer digitale bestellingen zorgen voor meer orderregels). Smit kwekerijen startte in samenwerking met Codema SDF met webschermen om het overzicht te bewaren.
Lees meer

Neurather Gartner halveert stroomverbruik met Codema

In 2010 richtten vier aandeelhouders in Grevenbroich het bedrijf Neurather Gärtner GbR op. Neurather Gärtner teelt cocktailtomaten, cherrytomaten en snacktomaten in het hoge smaaksegment voor de regionale markt, dat wil zeggen binnen een straal van 150 kilometer. Het doel van het bedrijf is om volledig CO2-vrij te produceren. Voor de belichting wordt groene stroom gebruikt en voor de verwarming van de kassen afvalwarmte van de energiecentrale.
Lees meer

Over 0-emissie en directe vloeibare meststofdosering bij BASF in Nunhem

Een jaar of tien geleden ontstonden de ideeën bij BASF Vegetable Seeds in Nunhem om, op termijn, in eigen beheer, een high tech ontwikkelingsfaciliteit te hebben. Het plan werd Greenex gedoopt. Greenex staat voor Greenhouse Expansion. De eerste fase omvatte de bouw van 2,5 ha kassen en 1,7 ha ondersteunende faciliteiten.
Lees meer

Toon meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.