home / projecten

Projecten

De volgende case studies bevatten gedetailleerde succesverhalen van diverse opdrachtgevers in verschillende branches en markten. Zie de expertise en de waarde die Codema biedt.

Filter op discipline:
  • Bekijk alles
  • Cultivation Systems
  • Climate Management
  • Power & Lighting
  • Water Management
  • Engineering & Construction
  • Software & Web Solutions

OK Plant: Dashboards helpen ons om nauwer met klanten samen te werken


Lees meer

Schenkeveld: water is de basis van je teelt

In april 2017 is Schenkeveld begonnen met de bouw van een nieuwe locatie; Schenkeveld Schiphol. Codema is bij dit project verantwoordelijk voor alle watertechnische installaties. Schenkeveld en Codema hebben een hechte relatie, die decennia teruggaat. Codema heeft al twee keer eerder de watertechniek voor een nieuwbouwproject van Schenkeveld mogen realiseren, één keer in Den Hoorn en één keer in Schipluiden.

Lees meer

Scherzer & Boss Fruchtgemüse hergebruikt WKK-warmte voor het warmtenet

Scherzer & Boss Fruchtgemüse GmbH kweekt tomaten, paprika’s en komkommers op een totaaloppervlakte van negen hectare. Hun groenten worden onder glas in een volledig gesloten teeltsysteem gekweekt. Hierbij worden water en ongebruikte voedingsstoffen na behandeling weer gedoseerd aan de planten. Het kasklimaat en de voedingstoffen- en watervoorraad worden nauwkeurig aangestuurd. Codema leverde zowel de klimaatcomputer als de volledige watertechniek en de belichting aan Scherzer & Boss.
Lees meer

Höfler Gemüse kiest bewust voor Codema’s duurzame water- en elektra oplossingen

Höfler Gemuse is een bedrijf dat al 250 jaar in familiebezit is. Begonnen als vee- en akkerbouw bedrijf zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 34 hectare open veld en 7,7 hectare groenteteelt onder glas. De afgelopen jaren breidden ze uit om aan de toenemende vraag naar Duitse groenten voldoen. Vanaf 2003 verzorgt Codema B-E De Lier de water-en elektrotechnische installatie’s.


Lees meer

Oriental Group: Vliegende start met SDF arbeidsregistratie

Bij de Oriental Group in Bleiswijk wordt met een groot team gedreven medewerkers gewerkt aan het produceren en leveren van bonsaibomen en aanverwante artikelen aan de Europese markt. Kort geleden kozen zij ervoor om gebruik te maken van de nieuwe SDF Androidkastjes voor het aan- en afmelden van hun medewerkers en om hun werkzaamheden te registreren. Medewerkers melden zichzelf aan met een RFID-tag en kiezen hun activiteit. De slimme software op het touchscreen Androidkastje doet de rest.
Lees meer

Efficiënte irrigatie voor blauwe bessen teler Schrijnwerkers

Schrijnwerkers is een blauwe bessen bedrijf, opgericht in 1969 door Rob Schrijnwerkers. Inmiddels heeft dit familiebedrijf locaties in Horst, Overloon (Nederland), en Weeze (Duitsland). In Weeze beschikt Schrijnwerkers over twee productielocatie`s van tezamen meer dan 75 hectare. De bedrijven in Duitsland staan onder de naam Blueberry Giant en Valckx-Schrijnwerkers.

Lees meer

Eerder aardbeien oogsten en jaarrond produceren met LED top-belichting

Brookberries, is één van de eerste aardbeientelers in Nederland die Philips GreenPower LED-topbelichting kiest om eerder te kunnen oogsten en jaarrond te produceren. Vanaf 2012 heeft Brookberries geleidelijk alle locaties met LED-verlichting uitgerust. Codema B-E de Lier heeft de gehele installatie van de LED-topverlichting bij Brookberries uitgevoerd.
Lees meer

Toon meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.