home / Nieuws / ovata borgt continuïteit in proces met onderhoudsplan voor automatisering

OVATA borgt continuïteit in proces met onderhoudsplan voor automatisering

Gepubliceerd door CODEMA, 16 december 2021

Al meer dan 30 jaar teelt OVATA succulenten met passie. Iedere succulent, ongeacht het moment van het jaar, is van dezelfde kwaliteit, intense kleur en sterkte. In 2007 bouwde OVATA een nieuw geautomatiseerd, gerobotiseerd en gemechaniseerd glastuinbouwbedrijf van 10 hectare. CODEMA leverde, voor dit destijds nieuwe bedrijf, een groot aantal op maat gemaakte teeltsystemen. De hoge mate van automatisering van deze systemen maakt continuïteit in processen van essentieel belang.

 

Christian Sonneveld   – floor manager OVATA – “Onze geautomatiseerde teeltsystemen zijn inmiddels 15 jaar oud. Onze handige collega pleegde zelf af en toe onderhoud, maar het onderhoud aan onze systemen was ondermaats. We merkten dat materialen en onderdelen gingen slijten.” Vanuit zijn functie is Christian verantwoordelijk voor onderhoud. Vanwege de grote afhankelijkheid, ging hij met CODEMA in gesprek over een onderhoudsplan.

Win-win situatie

“Het gesprek met CODEMA resulteerde in een jaarlijks onderhoudscontract. Eén keer klein onderhoud in het voorjaar en aan het einde van het jaar groot onderhoud op zo’n manier dat ons dagelijkse proces hier geen hinder van ondervindt. In mijn ogen een voor beide partijen win-win situatie. Wij zijn verzekerd van een vakkundig monteur die voor ons het onderhoud pleegt. CODEMA kan op zijn beurt materiaal en personeel tijdig bestellen en inplannen.”

Onderhoud voorzien

“We zijn nu 1 jaar bezig en wij zijn meer dan tevreden over de vakkundigheid van de vaste monteurs,” aldus Sonneveld. “Tijdens het klein onderhoud, smeert CODEMA alle machines. We gebruiken dit moment ook om problemen te voorzien. Wat kan beter en wat moet vervangen worden. Na het klein onderhoud maakt CODEMA een totaal onderhoudsoverzicht. Wij beslissen wat we met het groot onderhoud later in het jaar, aanpakken en/of vervangen. Alles valt of staat voor ons met goed werkende automatisering. De middentrein bijvoorbeeld, rijdt 24/7 en vervult een cruciale rol in ons proces. Een storing hieraan betekent voor ons een serieus probleem. Ons dagelijkse proces moet doorgaan. Dat willen we hiermee voorkomen. Hieraan draagt CODEMA met het onderhoudsplan en vakkundige monteurs aan bij. Dat geeft rust en meer werkplezier.”

Onderhoud op maat

CODEMA denkt graag mee over een passend onderhoudsplan dat zorgt voor optimale inzetbaarheid van teeltsystemen. Geinteresseerd? Bel voor meer informatie met ons Service Support Team: +31 10 521 2755 of mail naar service@codemasystemsgroup.com

Teeltsystemen

Download

Case: Eén aanspreekpunt kritische teeltsystemen groot pluspunt voor Gabel

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.