home / Nieuws / masterclass vertical farming: kans of luchtkasteel?

Masterclass Vertical farming: Kans of luchtkasteel?

Gepubliceerd door CODEMA, 9 oktober 2018

Op donderdag 11 oktober a.s. organiseren Jungle Talks en InHolland Delft een webinar over vertical farming. Gideon de Jager, commercieel directeur bij Codema zal studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden bijpraten over de laatste ontwikkelingen en kansen op gebied van deze hypermoderne manie

Biedt vertical farming kansen voor de professionele tuinbouw?

Vertical farming is wereldwijd een ‘hot topic’. Er wordt veel over gesproken en steeds meer bedrijven trachten zich op dit vlak te onderscheiden. Niet zo gek als je weet dat het met vertical farming in principe mogelijk is om efficiënter en met minder milieubelasting voedsel te produceren. Ondernemers, wetenschappers en overheden zijn al langer op zoek naar alternatieve productiemethoden om met minder zoet water, minder grondstoffen en minder vervuiling efficiënter en kwalitatief beter voedsel te produceren. Vertical farming zou dat alternatief kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat deze vorm van telen veel minder ruimte vereist. Maar is het nu echt het ‘gouden ei’ waarnaar we met elkaar op zoek zijn? Biedt vertical farming kansen voor de professionele tuinbouw? Of kleven er toch teveel mitsen en maren aan?

Tijdens het webinar op donderdag 11 oktober zal commercieel directeur Gideon de Jager van Codema zijn visie hierover delen. Codema ontwikkelt oplossingen op gebied van waterbeheer, klimaatbeheersing, techniek en constructie, teeltsystemen, elektrotechniek en verlichting en software. In die rol heeft het bedrijf in de praktijk in toenemende mate te maken met vertical farming. Tijdens het webinar, dat Jungle Talks in opdracht van Hogeschool InHolland Delft organiseert, krijgen studenten, ondernemers en andere toehoorders tevens de mogelijkheid om vragen aan hem te stellen. Voertaal tijdens het webinar is Engels.

Geïnteresseerden kunnen op 11 oktober kosteloos deelnemen aan het webinar, dat om 19.30 uur Nederlandse tijd start en tot ongeveer 20.30 duurt. Registreren kan via deze link.

 

 

Whitepaper China

Download

Case: OK Plant: Dashboards helpen ons om nauwer met klanten samen te werken

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.