home / Nieuws / manifest digitale handel ondertekend

Manifest Digitale Handel ondertekend

Gepubliceerd door CODEMA, 5 oktober 2018

De digitalisering in de sierteelt neemt flink toe. Maar dit kan niet succesvol zijn zonder samenwerking van de betrokken partijen, platforms, veilingen en softwareleveranciers.

Onder coördinatie van Floricode hebben daarom 10 verschillenden partijen – Royal FloraHolland, FloraXchange, Codema SDF en 7 andere softwareleveranciers – nieuwe afspraken gemaakt over het stimuleren van de digitale handel. Deze afspraken zijn vastgelegd en bekrachtigd met de ondertekening van het Manifest Digitale Handel van Floricode.

 

 

Continu actueel en compleet aanbod in webshop

Voor de digitale handel worden sinds enkele jaren de Virtuele MarktPlaats standaarden (VMP) toegepast. Hiermee kunnen bedrijven snel en eenvoudig gebruik maken van elkaars voorraden en het aanbod van kwekers in de systemen van FloraXchange en FloraMondo. Handelsbedrijven bieden hiermee een continu actueel en compleet aanbod aan hun klanten via hun webshops. Orders worden direct met elkaar uitgewisseld en de voorraden worden actueel gehouden. In de nieuwste versie van deze VMP standaarden zijn nu afspraken vastgelegd over de wijze waarop in de digitale wereld gewerkt kan worden met staffelprijzen en het aanbieden van verschillende verpakkingsopties. Dit waren onderwerpen waarover tot nu toe in de praktijk regelmatig problemen ontstonden doordat er verschillende oplossingen waren ingevoerd.

 

Digitaal handelen inmiddels gemeengoed

De 10 bedrijven spreken met elkaar af de nieuwe standaarden op 1 januari aanstaande ingevoerd te hebben. Floricode ondersteunt hen hierbij met het aanbieden van testfaciliteiten in het TestCentre. Het digitaal handelen met de VMP standaarden is voor veel handelsbedrijven inmiddels gemeengoed geworden. Deze platforms en softwareleveranciers maken dit met hun diensten en software mogelijk. Floricode ondersteunt bedrijven en organisaties in de sierteelt door het ontwikkelen en beheren van standaarden en coderingen waarmee de digitale handel steeds verder kan worden geoptimaliseerd.

 

 

Laatste nieuws

Codema biedt efficiëntie en schaalbaarheid in vertical farming

Lees meer
Codema innoveert in voedselteelt met mobiel gotensysteem

Lees meer
Plantarium 21/22/23 augustus 2019

Lees meer
Nieuws pagina

Komende evenementen

Plantarium 21/22/23 augustus 2019

Lees meer
Codema nieuwste partner van World Horti Center

Lees meer
Tuinbouwbeurzen in april, mei en juni 2019

Lees meer
Evenementen pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.