home / Nieuws / manifest digitale handel ondertekend

Manifest Digitale Handel ondertekend

Gepubliceerd door CODEMA, 5 oktober 2018

De digitalisering in de sierteelt neemt flink toe. Maar dit kan niet succesvol zijn zonder samenwerking van de betrokken partijen, platforms, veilingen en softwareleveranciers.

Onder coördinatie van Floricode hebben daarom 10 verschillenden partijen – Royal FloraHolland, FloraXchange, Codema SDF en 7 andere softwareleveranciers – nieuwe afspraken gemaakt over het stimuleren van de digitale handel. Deze afspraken zijn vastgelegd en bekrachtigd met de ondertekening van het Manifest Digitale Handel van Floricode.

 

 

Continu actueel en compleet aanbod in webshop

Voor de digitale handel worden sinds enkele jaren de Virtuele MarktPlaats standaarden (VMP) toegepast. Hiermee kunnen bedrijven snel en eenvoudig gebruik maken van elkaars voorraden en het aanbod van kwekers in de systemen van FloraXchange en FloraMondo. Handelsbedrijven bieden hiermee een continu actueel en compleet aanbod aan hun klanten via hun webshops. Orders worden direct met elkaar uitgewisseld en de voorraden worden actueel gehouden. In de nieuwste versie van deze VMP standaarden zijn nu afspraken vastgelegd over de wijze waarop in de digitale wereld gewerkt kan worden met staffelprijzen en het aanbieden van verschillende verpakkingsopties. Dit waren onderwerpen waarover tot nu toe in de praktijk regelmatig problemen ontstonden doordat er verschillende oplossingen waren ingevoerd.

 

Digitaal handelen inmiddels gemeengoed

De 10 bedrijven spreken met elkaar af de nieuwe standaarden op 1 januari aanstaande ingevoerd te hebben. Floricode ondersteunt hen hierbij met het aanbieden van testfaciliteiten in het TestCentre. Het digitaal handelen met de VMP standaarden is voor veel handelsbedrijven inmiddels gemeengoed geworden. Deze platforms en softwareleveranciers maken dit met hun diensten en software mogelijk. Floricode ondersteunt bedrijven en organisaties in de sierteelt door het ontwikkelen en beheren van standaarden en coderingen waarmee de digitale handel steeds verder kan worden geoptimaliseerd.

 

 

Laatste nieuws

9 oktober 2018

Masterclass Vertical farming: Kans of luchtkasteel?


Lees meer
8 oktober 2018

Beurzen laatste kwartaal 2018


Lees meer
5 oktober 2018

Manifest Digitale Handel ondertekend


Lees meer
Nieuws pagina

Komende evenementen

Masterclass Vertical farming: Kans of luchtkasteel?

Op donderdag 11 oktober a.s. organiseren Jungle Talks en InHolland Delft een webinar over vertical farming. Gideon de Jager, commercieel directeur bij Codema zal studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden bijpraten over de laatste ontwikkelingen en kansen op gebied van deze hypermoderne manie


Lees meer
Beurzen laatste kwartaal 2018


Lees meer
Cultivate’18

Cultivate’18 is de befaamde tuinbouw vakbeurs van Amerika.


Lees meer
Evenementen pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.