home / Nieuws / maatregelen codema als gevolg van covid-19

Maatregelen CODEMA als gevolg van COVID-19

Gepubliceerd door CODEMA, 19 maart 2020

Betreft: maatregelen CODEMA als gevolg van COVID-19

Geachte relatie,

Het COVID-19 virus blijft zich ontwikkelen en is van grote invloed op het bedrijfsleven. Wij laten u weten dat CODEMA een plan in werking heeft gezet om maximale veiligheid, productiviteit en beschikbaarheid te garanderen.

Een veilige, gezonde werkomgeving voor onze werknemers en zakelijke partners is onze hoogste prioriteit. Om de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en de Nederlandse overheid te ondersteunen in hun doel om overbelasting van het zorgstelsel te voorkomen, treffen wij diverse maatregelen binnen en buiten ons bedrijf.

CODEMA heeft daarom besloten om al haar fysieke locaties voor klanten en relaties vanaf donderdagavond 19 maart tot nader order te sluiten, en zo verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Dit was voor ons geen eenvoudige beslissing, maar wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Uiteraard blijft het afleveren en ophalen van goederen wel mogelijk. Daar hebben we extra voorzieningen voor getroffen.

Gezondheid en veiligheid
Wij treffen diverse maatregelen om de gezondheid en veiligheid van onze werknemers
en relaties te garanderen:

  • Het stimuleren van vergaderingen via telefoon, teams of andere elektronische hulpmiddelen
  • Het beperken of verzetten van niet noodzakelijke reizen en ontvangst van bezoekers
  • Het afmelden voor klantevenementen,
  • Het verbeteren van gezondheid en hygiëne op al onze kantoorlocaties
  • Het ondersteunen van werken op afstand voor kantoorpersoneel waar mogelijk.

Bedrijfscontinuïteit Gezien de huidige richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus, verduidelijken wij graag dat alle activiteiten van CODEMA operationeel zijn en wij onze ondersteuning en dienstverlening waar mogelijk voortzetten.

Al onze afdelingen blijven bemand. Waar mogelijk werken collega’s met kantoorfuncties thuis. Waar nodig wisselen collega’s elkaar af om het risico van besmetting te minimaliseren, zodat elke afdeling aanspreekbaar is.

Zakelijke reizen
Ook CODEMA heeft te maken met beperkingen op het gebied van (inter-) nationale reizen. Geplande intercontinentale reizen of reizen naar landen die hun grenzen hebben gesloten zijn gecanceld. Overige geplande reizen en bezoeken bekijken wij kritisch en waar mogelijk stellen we andere contactmogelijkheden voor, bijvoorbeeld via telefoon, Teams, Skype, Zoom of e-mail. Over het wel of niet doorgaan van deze contactmomenten, brengen wij u individueel op de hoogte. Waar mogelijk werken wij gewoon door op onze projecten.

Installatie, service en Spare-parts
Onze serviceafdelingen blijven vanzelfsprekend beschikbaar. De noodzakelijke reizen bestemd voor installatie en service (geen onderhoud) gaan door, op voorwaarde dat de reis mogelijk is en dat de veiligheid van alle betrokkenen gewaarborgd blijft. Onze servicemonteurs kunnen ook ondersteuning op afstand bieden aan uw machines middels ‘remote services’.

CODEMA heeft diverse maatregelen getroffen om de beschikbaarheid van onderdelen en de continuïteit van leveringen te garanderen. Onze logistieke afdeling is operationeel om leverbetrouwbaarheid te garanderen. Desondanks kan deze extreme situatie leiden tot uitdagingen in ons voorraadbeheer. Helaas kan dit mogelijk gevolgen hebben voor de prijzen en de beschikbaarheid van specifieke producten en/of diensten, evenals verzend- en transportkosten. Wij vragen uw begrip voor deze situatie en – mocht er iets veranderen – brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte.

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en nemen daarbij de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Nederlandse overheid in acht. Neem bij vragen of opmerkingen, gerust contact met ons op.

Ten slotte: laten we goed op elkaar en onszelf passen in deze onzekere tijden.

Namens alle medewerkers van CODEMA

Whitepaper Future

Download

Case: Deliscious

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.