home / Nieuws / lkp plants start met apptivity van codema

LKP Plants start met Apptivity van Codema

Gepubliceerd door CODEMA, 9 december 2019

Met de uitrol van Apptivity brengt Codema SDF haar arbeidsregistratiesysteem naar een nieuw level. Daarbij zijn flexibiliteit en inzicht belangrijke drijfveren. Met deze nieuwe app voor smartphones is het voor iedereen mogelijk locatie onafhankelijk werkzaamheden te registreren.

LKP Plants uit Moerkappelle is de eerste gebruiker van deze nieuwe applicatie. LKP Plants heeft 3 locaties en meer dan 60 medewerkers. Medewerkers zijn werkzaam op meerdere locaties. Dit geeft een flinke uitdaging voor het efficiënt inzetten van personeel. Apptivity maakt het voor LKP mogelijk om flinke stappen te zetten.

Dankzij de inzet van slimme software verwacht LKP dat de arbeidsproductiviteit met 15% toeneemt. Deze toename ontstaat door:

  1. Flexibel registreren op vaste units en met mobiele apps
  2. Inzet van productienormen
  3. Inzichtelijk maken van prestaties voor medewerkers
  4. Sturing vanuit management op basis van gedetailleerde informatie

 

  1. Registratie op vaste units en mobiele apps

Om productiviteit te verhogen is het belangrijk dat medewerkers snel en foutloos arbeid registreren. Daarom heeft Codema meerdere mogelijkheden om te registreren: handmatig in SDF Profice, op vaste units met RFID tag en op de smartphone. LKP maakt gebruik van units op de vaste werkplekken, zoals bij het inpakken. Daarnaast startte LKP met Apptivity op de smartphone, voor medewerkers die veel wisselen tussen handelingen, werkplekken en locaties.

  1. Inzet van productienormen

LKP Plants stelt voor activiteiten zoals ‘inpakken’ normen op. Deze norm stel je in per activiteit .

  1. Inzichtelijk maken van prestaties

Op speciale schermen op de werkvloer en overzichten op de smartphone, hebben medewerkers inzicht in de arbeidsprestaties. Door medewerkers inzicht te geven in betrouwbare gegevens met een duidelijke prestatienorm, verhoog je de productie. LKP gebruikt deze prestatieschermen zowel bij de werkplekken als in de kantine.

  1. Sturing vanuit management

Omdat iedereen nu in staat is om zijn activiteiten goed te registreren, krijgt het management van LKP Plants meer inzicht in arbeidsprocessen en de inzet van personeel. Door hier goede overzichten voor in te richten, in samenwerking met de ervaren consultants van Codema SDF, kan LKP Plants  betere beslissingen nemen.

 

Medewerker meldt dat hij pauze heeft na werk in de kas

 

Productiviteitsmanager Robert van LKP:  “Sinds wij gestart zijn met de Codema Apptivity app, zijn onze medewerkers in staat hun arbeidsactiviteiten nauwkeuriger te registreren, en dat op hun smartphone! Makkelijker kan het niet. Uiteindelijk geven deze tools ons als management meer inzicht, waarop wij daadkrachtig kunnen sturen. Dankzij de ervaring en kennis van Codema SDF, is de arbeidsregistratie compleet toegespitst op ons bedrijf. Managementoverzichten tonen ons in één oogopslag wat er gebeurt. De nieuwe app helpt ons nauwkeurig te registreren waardoor betere inzet van arbeid over onze 3 locaties mogelijk is. Daar plukken we nu de vruchten van!”

 

Medewerker meldt zich aan op de inpakplek en verschijnt direct in het scherm met prestatie normen. Op de smartphone is een overzicht te zien van zijn geregistreerde activiteiten.

Laatste nieuws

Vacature: Marketing- en Communicatie medewerker – Online

Lees meer
Actie slimme hangplantenbogen voor tuincentra

Lees meer
Officiële opening van het kantoor in Beijing, China! Bekijk de video!

Lees meer
Nieuws pagina

Komende evenementen

Ontmoet ons bij de ExpoSe in Karlsruhe, Duitsland op 20 & 21 November!

Lees meer
Ontmoet ons bij de Trade Fair Aalsmeer!

Lees meer
We hopen u te ontmoeten bij de Canadian Greenhouse Conference!

Lees meer
Evenementen pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.