home / Nieuws / eerste subsol geautomatiseerde besturingseenheid geïmplementeerd

Eerste Subsol geautomatiseerde besturingseenheid geïmplementeerd

Gepubliceerd door CODEMA, 31 maart 2017

In de eerste paar jaar van de ‘Westland ASR-pilot’ waren regelmatige bezoeken aan het veld nodig om de werking van het systeem aan te passen en gegevens over de werking ervan te verkrijgen.

Tijdens het Subsol project zijn internetverbindingen gerealiseerd in het Westland en Nootdorp om instellingen op afstand aan te kunnen passen en operationele gegevens te verkrijgen en blootstellen. Deze week is de geautomatiseerde besturingseenheid geïmplementeerd bij Westland om zo de werkzaamheden van dit specifieke ASR systeem verder te automatiseren. Een cruciaal aspect van de automatisering is de bescherming van de putten voor de terugwinning van het ondiepe zoetwater door het exacte onderscheppen van het binnendringende zeewater met behulp van de diepere ‘Freshkeeper’ put (zie onderstaand figuur). Met de nieuwe besturingseenheid, die ontworpen is door Codema B-E de Lier, is de ratio van deze zoutwater onderschepping geoptimaliseerd op basis van de EC metingen van het ontrokken water door verschillende putten. Op deze manier wordt voldoende (maar niet te veel) zoutwater onderschept om de terugwinning van het zoetwater te waarborgen. Het regelmatig aanpassen van het systeem in het veld door de eindgebruiker, installateur of onderzoeker behoort nu tot het verleden. Dit verhoogt het gebruiksgemak en verlaagt tegelijkertijd de kans op fouten.

Ondertussen wordt er een online dashboard ontworpen door NTUA voor het beter blootstellen van informatie van ‘Subsurface Water Solutions’ aan de eindgebruiker of de exploitant en het publiek (indien van toepassing). Dit dashboard maakt gebruik van data dat regelmatig wordt verzonden door de geautomatiseerde besturingseenheid en zal dit illustratief blootstellen.

 

Set-up van het Subsol ASR-coastal besturingssysteem voor het vergemakkelijken van een robuuste operation en een betere marktpenetratie.

 

Bron: http: www.subsol.org

Laatste nieuws

9 oktober 2018

Masterclass Vertical farming: Kans of luchtkasteel?


Lees meer
8 oktober 2018

Beurzen laatste kwartaal 2018


Lees meer
5 oktober 2018

Manifest Digitale Handel ondertekend


Lees meer
Nieuws pagina

Komende evenementen

Masterclass Vertical farming: Kans of luchtkasteel?

Op donderdag 11 oktober a.s. organiseren Jungle Talks en InHolland Delft een webinar over vertical farming. Gideon de Jager, commercieel directeur bij Codema zal studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden bijpraten over de laatste ontwikkelingen en kansen op gebied van deze hypermoderne manie


Lees meer
Beurzen laatste kwartaal 2018


Lees meer
Cultivate’18

Cultivate’18 is de befaamde tuinbouw vakbeurs van Amerika.


Lees meer
Evenementen pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.