home / Nieuws / faillissement codema systems group bv

Faillissement Codema Systems Group bv

Gepubliceerd door CODEMA, 3 mei 2022

3 mei 2022

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Codema Systems Group bv. De 140 medewerkers, actief op het gebied van ontwerp, levering, installatie, service en onderhoud van klantspecifieke tuinbouwoplossingen, zijn vandaag over het faillissement geïnformeerd.

De directie van Codema heeft in de afgelopen periode vele mogelijkheden verkend om de bedrijfsactiviteiten te continueren en een gezonde toekomst van de onderneming veilig te stellen. De curator zet dit proces voort, met als primaire doel de klantbediening te continueren en de medewerkers een aantrekkelijk perspectief te bieden. Meerdere partijen hebben hun interesse voor bedrijfsonderdelen van Codema kenbaar gemaakt.

 

De commerciële en financiële resultaten van Codema zijn sinds 2020 onder grote druk komen te staan. De aanstelling van een nieuwe directie, verbetertrajecten en ingrijpende aanpassingen in de bedrijfsvoering hebben deze ontwikkeling slechts gedeeltelijk kunnen keren:

  • De impact van de coronacrisis op de bedrijfsvoering was groot. Door reisbeperkingen werden acquisitie buiten Europa en de uitvoering van projecten in het buitenland ernstig bemoeilijkt.
  • Grote projecten in China en Canada hebben bijgedragen aan een sterke omzettoename in 2018 en 2019, maar dit is tenietgedaan door grote tegenvallers in beide landen.
  • De glastuinbouw heeft in binnen- en buitenland te maken met verslechterde marktomstandigheden. Klanten en potentiële klanten worden getroffen door prijsstijgingen van energie en materiaal. Door de recente onrust als gevolg van geopolitieke ontwikkelingen is de investeringsbereidheid van telers gedaald.

 

Whitepaper Kwaliteit

Download

Case: Rendement op mobiele gotensysteem overtreft onze verwachtingen

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.