Water Management

home / disciplines / water management

Water Management

Water Management

“Duurzame en betrouwbare irrigatie”

“Het integreren van waterelementen en voedingsaspecten is een belangrijk element in onze visie. Doordat we onze eigen specialisten hebben, is het gebruikelijk voor ons om voortdurend nieuwe teeltaspecten te vertalen naar veranderingen in de waterbouw.”

Water en meststoffen zijn essentieel voor de groei van uw gewassen. Echter, deze middelen worden wereldwijd steeds schaarser. In de moderne tuinbouw bestaan er meerdere mogelijkheden voor het besparen van water en meststoffen. De recirculatie van afvoerwater reduceert het gebruik tot 70%. Met duurzame irrigatie oplossingen van Codema kunt u de irrigatie in uw kas en open veld reguleren op een gerichte wijze. Wanneer we dit combineren met een procescomputer, kunnen we de dosering van water, zoals regenwater, mineraalwater en afvoerwater, nauwkeurig coördineren op basis van de behoeftes van de gewassen. Waar mogelijk kunnen we bovendien de complete recirculatie en desinfectie van afvoerwater reguleren. In combinatie met geavanceerde software kunnen we proactief anticiperen op de veranderende condities.

Fertigatie

U wilt in staat zijn om de juiste hoeveelheden voedingstoffen toe te dienen voor het bereiken van groei. De fertigatie moet flexibel en eenvoudig zijn ongeacht de behoeften van uw gewassen, omdat u een hoogstaande dosering van vloeibare en vaste mest wilt gebruiken. Codema controleert dit met stabiele EC en pH; op de juiste pH absorberen de planten de mest efficiënt, en een stabiele EC verzekert een betere groei in de kas en een langere houdbaarheid in de supply chain.

Met Codema’s geavanceerde irrigatiesystemen kunt u de plant zelf laten bepalen wanneer de besproeiing plaatsvindt: het resultaat is een gezond wortelstelsel met een hoger rendement.

In wezen is de besproeiing afgestemd op de omstandigheden, de staat van het gewas en het type substraat.

Recirculatie

Zou u water willen besparen door langer te recirculeren en zelfs een gezonder gewas te telen? Tegelijkertijd besparen op meststoffen? Verschillende Codema systemen desinfecteren het afvoerwater.

Door Codema’s irrigatiesystemen kunt u gesloten systemen creëren voor gezonde groei. Dit systeem kan vanzelfsprekend worden uitgebreid met andere systemen van Codema, bijvoorbeeld: klimaatbeheersing, procesmanagement, gewas- en oogstregistratie en analyse, arbeidsregistratie & analyse en managementinformatie.

Water technologie

Sinds de oprichting heeft Codema een uitstekende reputatie opgebouwd, gebaseerd op het ongeëvenaarde vermogen om irrigatiesystemen te ontwerpen, te bouwen en te installeren. We ontwerpen irrigatiesystemen op maat voor het telen van potplanten, snijbloemen, groenten, witlof in het water, jonge planten en zaailingen etc. voor zowel kas als open veld teelt. De irrigatieoplossingen die wij aanbieden zijn voornamelijk:

 • Druppelbevloeiing systemen
 • Eb en vloedsystemen
 • Sproeisystemen
 • Vernevelingssystemen
 • NFT-systemen
 • Wateropslag
 • Druppel irrigatie systemen
 • Bovenberegening

Vertical farming

Lees meer

Medicinale cannabis

Lees meer

Bovenberegening

Lees meer

Druppel irrigatie systemen

Lees meer

Waterzuivering

Lees meer

Mobiel gotensysteem

Lees meer

Wateropslag

Lees meer

NFT Systemen

Lees meer

Vernevelingsystemen

Lees meer

Behandeling van afvalwater

Lees meer

Meststof doseersysteem

Lees meer

Eb en vloed systemen

Lees meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

  Thank you for your Interest
  You can download the whitepaper via the button below.