Power & Lighting

home / disciplines / power & lighting

Power & Lighting

Power & Lighting

‘Betrouwbare en geavanceerde oplossingen voor alle mogelijke elektrotechnische systemen’

‘Het elektrische systeem vormt de basis van uw werkzaamheden. Een effectieve elektrische verbinding is een eenvoudige noodzaak om alle installaties van uw bedrijf in staat te stellen te functioneren.’

Optimale integratie van elektrotechnische systemen

We werken met u samen vanaf de eerste samenkomst. Dat gevoel van betrokkenheid verhoogt het rendement en de effectiviteit van uw investering. Immers, wat telt is de optimale integratie van de interacterende elementen, zoals een procescomputer, assimilatiebelichting systemen, andere elektrotechnische installaties en de daarmee samenhangende oplossingen voor energiemanagement.

Kasteelt is in steeds grotere mate afhankelijk van elektrische apparatuur en elektronica, die een betrouwbare stroomvoorziening vereisen. Elke stroomstoring kan een grote impact hebben op de groei van uw gewas. Codema levert betrouwbare elektrische systemen voor uw bedrijf. Elektrotechniek vormt een belangrijke schakel bij teelt in de kas. Daarom heeft Codema een aparte afdeling Elektrotechniek, waar enthousiaste technici elk project tot in de kleinste details ontwerpen, ontwikkelen en afleveren.

Verlichting

De moderne tuinbouwsector is nauwelijks voor te stellen zonder groeiverlichting. Niet alleen telers van jong plantenmateriaal en sierplanten, maar ook groentekwekerijen maken gebruik van de beschikbare opties om de periode van daglicht kunstmatig te verlengen. De uniformiteit van het licht en de lichtopbrengst zijn van belang om een zo hoog mogelijk rendement te bereiken. Codema helpt u om het hoogst mogelijke rendement voor uw situatie te bereiken. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, niet alleen door het installeren van meer licht. U kunt dit ook realiseren door het maken van slimme keuzes. Bijvoorbeeld:

  • Het gebruiken van meerdere reflectoren
  • Het kiezen van een verschillend kleurenspectrum
  • Het toevoegen van LED verlichting
  • Het wisselen van armaturen

Voor Codema zijn de opbrengst en lange termijn aspecten van uw bedrijf van belang. Dan lijkt conventionele verlichting minder zuinig: het genereert een lage output van licht, wat verschilt ten opzichte van elektronische armaturen. Omdat elektronische armaturen worden gereguleerd door een printplaat, kan energie bespaard worden op de lange termijn.

Wat is het beste verlichtingsplan voor uw kwekerij?

Codema onderzoekt uw specifieke situatie om uit te vinden hoe het hoogste rendement kan worden gerealiseerd. Wanneer we gebruik maken van een verlichtingsplan, zoeken we samen met de klant naar de beste oplossing. We adviseren u graag over de mogelijkheden om uw gewassen of teelt te optimaliseren.

Op maat gemaakt verlichtingsplan voor telers

‘Codema is uw partner voor LED en hybride verlichting’

De landbouwmethode van de toekomst is hier. Optimaliseer uw groeisystemen met LED verlichting voor een duurzame teelt van de gewassen, het hele jaar door. Een op maat gemaakt verlichtingsplan betekent snellere groei, grotere oogsten en een hogere kwaliteit planten. Het complete assortiment van Philips is verkrijgbaar bij Codema. Codema en Philips zijn een exclusieve samenwerking aangegaan in 2011 op het gebied van licht. Dit betekent dat beide partijen hun kennis en ervaring met elkaar delen om tot de meest efficiënte oplossing te komen voor het merendeel van de gewassen in een kas. De afgelopen 75 jaar heeft Philips manieren ontwikkeld voor het toepassen van verlichting in de teelt van gewassen. Met geavanceerde LED innovaties hebben we op maat gemaakte en wetenschap gebaseerde oplossingen voor u tot onze beschikking.

Vertical farming

Lees meer

Medicinale cannabis

Lees meer

Lichttechnologie meerlaagse teelt

Lees meer

Lichttechnologie voor groententeelt

Lees meer

Lichttechnologie voor potplanten

Lees meer

Lichttechnologie voor snijbloemen

Lees meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.