Climate Management

home / disciplines / climate management

Climate Management

Climate Management

We helpen telers bij het creëren van een winstgevend bedrijf op een duurzame manier”, “Een optimalisatie van het groeiklimaat onder alle condities”

Computers monitoren de controleprocessen bij glastuinbouwbedrijven. Van klimaatcontrole tot watertechnologie en van energiebeheer tot zeer specifieke processen: bij Codema bent u verzekerd van de beste en meest betrouwbare procesbesturingssystemen. Al voor vele jaren zijn we een partner van Hoogendoorn, de wereldwijde leider in tuinbouwtoepassingen. Hoogendoorn is een trendsetter met betrekking tot het gebruik van computertechnologie in de glastuinbouw. Als partner van Hoogendoorn zijn we zeer capabel in het implementeren, in bedrijf stellen en onderhouden van uw systeem. Daarnaast zijn we partner van Sercom.  Zij bouwen doordachte elektronica en computers voor procesautomatisering, van eenvoudige stroomdetectors tot geavanceerde klimaatcomputers. Sercom procescomputers zijn betrouwbaar en degelijk en hebben een zeer lange levensduur.

Het creëren van een klimaat

Om uw gewassen naar behoren en met optimale efficiëntie te laten groeien, is het essentieel dat u accurate controle heeft over uw kasklimaat. Lichtniveau, luchttemperatuur, luchtvochtigheid en CO2-gehalte moeten effectief op elkaar worden afgesteld, bij voorkeur zo accuraat mogelijk. Daarnaast wilt u ook controle hebben over de invloeden van de wind, regen en zonneschijn op het interne klimaat.

Hoe accurater u het interne klimaat kan beheersen in uw kas, hoe gunstiger dit is voor uw gewassen. Dit geeft u invloed over zowel de groei van uw gewassen, als het voorkomen van ziektes en de beschadiging van gewassen door parasieten. Codema biedt een scala aan systemen en machines aan voor het monitoren en het controleren van het kasklimaat: van traditionele ‘measuring boxes’ tot uitermate gevoelige sensoren en van luchtbehandeling tot geavanceerde besturingselementen. Met behulp van deze systemen kunt u het optimale interne klimaat creëren, van begin tot einde.

Vertical farming

Lees meer

Irrigatie- en klimaatcomputer Hoogendoorn

Lees meer

Irrigatie- en klimaatcomputer Sercom

Lees meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.