home / Nieuws / codema is partner geworden van de dutch greenhouse delta

Codema is partner geworden van de Dutch Greenhouse Delta

Gepubliceerd door CODEMA, 8 januari 2019

On December 19th Codema signed an agreement to become a partner of The Dutch Greenhouse Delta foundation. The foundation focuses on knowledge sharing and cooperation within the greenhouse horticulture sector to tackle complex large-scale projects and issues concerning food in growing megacities.

De Nederlandse tuinbouw als merk vermarkten

Op 19 december j.l. tekende Codema de partnerovereenkomst met de The Dutch Greenhouse Delta. Deze stichting  focust op samenwerking binnen de glastuinbouwsector om grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel in de groeiende megasteden op te pakken en kennis te delen. Eric Egberts, CEO Dutch Greenhouse Delta: “De participatie van deze vier bedrijven zorgt voor een bredere delegatie van het tuinbouwbedrijfsleven in onze stichting. Concrete plannen hoe het bedrijfsleven gezamenlijk de Nederlandse tuinbouw als merk internationaal gaat profileren krijgen steeds meer vorm. We werken al aan een casus in Jiashan, China voor de bouw van het Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park. Ook in Uttar Pradesh, India is een intentieverklaring gesloten voor de ontwikkeling van een tuinbouwexpertisecentrum.”

Jelmer Huizing (Export Manager Codema): “Wij zijn blij dat we deelnemen aan dit geweldige initiatief. Nederland wordt wereldwijd gezien als specialist op het gebied van klimaat- en waterbeheer in de tuinbouw. Als gevolg van de kennisuitwisseling en samenwerking tussen onze bedrijven, geloven we dat de sector nog sneller kan innoveren dan ze al doet. Wanneer we onze krachten bundelen, kunnen we een echte impact hebben op de wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedsel, energie en water. ”

Inmiddels zijn zo’n twintig bedrijven partner van Stichting Dutch Greenhouse Delta. Met de twee brancheorganisaties, AVAG en LTO Glaskracht, die samen meer dan honderd bedrijven uit het glastuinbouwcluster vertegenwoordigen, wordt strategisch samengewerkt.

 

Laatste nieuws

8 januari 2019

Codema is partner geworden van de Dutch Greenhouse Delta


Lees meer
9 oktober 2018

Masterclass Vertical farming: Kans of luchtkasteel?


Lees meer
8 oktober 2018

Beurzen laatste kwartaal 2018


Lees meer
Nieuws pagina

Komende evenementen

Bezoek onze stand op de IPM Essen: Hal 3, standnummer B40

De IPM wordt van 21 tot 25 januari 2019 in Essen gehouden. Ongeveer 1600 exposanten uit 50 landen en experts van over de hele wereld zorgen ervoor dat IPM Essen het belangrijkste informatie- en orderplatform is in de groene sector.


Lees meer
Beurzen eerste kwartaal 2019


Lees meer
Masterclass Vertical farming: Kans of luchtkasteel?

Op donderdag 11 oktober a.s. organiseren Jungle Talks en InHolland Delft een webinar over vertical farming. Gideon de Jager, commercieel directeur bij Codema zal studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden bijpraten over de laatste ontwikkelingen en kansen op gebied van deze hypermoderne manie


Lees meer
Evenementen pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.