home / Nieuws / codema is partner geworden van de dutch greenhouse delta

Codema is partner geworden van de Dutch Greenhouse Delta

Gepubliceerd door CODEMA, 8 januari 2019

On December 19th Codema signed an agreement to become a partner of The Dutch Greenhouse Delta foundation. The foundation focuses on knowledge sharing and cooperation within the greenhouse horticulture sector to tackle complex large-scale projects and issues concerning food in growing megacities.

De Nederlandse tuinbouw als merk vermarkten

Op 19 december j.l. tekende Codema de partnerovereenkomst met de The Dutch Greenhouse Delta. Deze stichting  focust op samenwerking binnen de glastuinbouwsector om grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel in de groeiende megasteden op te pakken en kennis te delen. Eric Egberts, CEO Dutch Greenhouse Delta: “De participatie van deze vier bedrijven zorgt voor een bredere delegatie van het tuinbouwbedrijfsleven in onze stichting. Concrete plannen hoe het bedrijfsleven gezamenlijk de Nederlandse tuinbouw als merk internationaal gaat profileren krijgen steeds meer vorm. We werken al aan een casus in Jiashan, China voor de bouw van het Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park. Ook in Uttar Pradesh, India is een intentieverklaring gesloten voor de ontwikkeling van een tuinbouwexpertisecentrum.”

Jelmer Huizing (Export Manager Codema): “Wij zijn blij dat we deelnemen aan dit geweldige initiatief. Nederland wordt wereldwijd gezien als specialist op het gebied van klimaat- en waterbeheer in de tuinbouw. Als gevolg van de kennisuitwisseling en samenwerking tussen onze bedrijven, geloven we dat de sector nog sneller kan innoveren dan ze al doet. Wanneer we onze krachten bundelen, kunnen we een echte impact hebben op de wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedsel, energie en water. ”

Inmiddels zijn zo’n twintig bedrijven partner van Stichting Dutch Greenhouse Delta. Met de twee brancheorganisaties, AVAG en LTO Glaskracht, die samen meer dan honderd bedrijven uit het glastuinbouwcluster vertegenwoordigen, wordt strategisch samengewerkt.

 

Laatste nieuws

Medicinale cannabis kas: klaar voor productie

Lees meer
Innovatieve kasbouw: professionele medicinale cannabisteelt

Lees meer
Piloot die medicinale cannabis specialist werd

Lees meer
Nieuws pagina

Komende evenementen

Codema nieuwste partner van World Horti Center

Lees meer
Tuinbouwbeurzen in april, mei en juni 2019

Lees meer
Ervaar de VR Race Simulator op onze stand C103 op de Horti Contact dagen in Gorinchem

Lees meer
Evenementen pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrieven.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.