home / cases / oriental group: vliegende start met sdf arbeidsregistratie

Oriental Group: Vliegende start met SDF arbeidsregistratie

Bij de Oriental Group in Bleiswijk wordt met een groot team gedreven medewerkers gewerkt aan het produceren en leveren van bonsaibomen en aanverwante artikelen aan de Europese markt. Kort geleden kozen zij ervoor om gebruik te maken van de nieuwe SDF Androidkastjes voor het aan- en afmelden van hun medewerkers en om hun werkzaamheden te registreren. Medewerkers melden zichzelf aan met een RFID-tag en kiezen hun activiteit. De slimme software op het touchscreen Androidkastje doet de rest.

Op ieder moment zien wat er gebeurt

It-Manager Danny Erkens vertelt waarom zij kozen voor arbeidsregistratie van SDF. ‘’Bij Oriental Group werken inmiddels ruim 50 man aan vast personeel en een flinke poule uitzendkrachten. We wilden inzicht krijgen in wie, wat, waar en wanneer doet. Ik zocht naar een eenvoudig en uitbreidbaar systeem voor arbeids- en oogstregistratie, waar iedereen op het bedrijf mee kan werken.

Er hangen nu 10 SDF Androidkastjes op verschillende plekken in het bedrijf. ‘’De medewerkers melden zich met hun RFID-tag aan en vinken hun werkzaamheden aan. De interface is helder en overzichtelijk. Het voordeel is dat ik op ieder moment van de dag in de SDF software kan zien wie aanwezig zijn en wat op ons bedrijf gebeurt.

 

Helpt om goede weekplanning te maken

De mogelijkheden zijn oneindig. De touch screen kastjes werken op de nieuwste versies van Android en kunnen omgaan met zowel barcodes als RFID tags. Ook kunt u zelf instellen wie toegang heeft tot een locatie. Dit kan zelfs per tijdslot worden ingesteld.

Danny Erkens licht zijn keuze toe: ‘’Wat ik zo mooi vindt aan SDF is dat zij een compleet pakket aanbieden. Door de koppelingen in de software, kan ik bijv. de oogstprestaties en arbeidsprestaties gecombineerd weergeven. Ik kan met deze informatie personeel efficiënter inzetten. Ik ben nu ook in staat om een goede weekplanning voor ons bedrijf te maken.’’

 

Mobiele App voor buitendienstmedewerkers

SDF legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe smartphone App. Voor medewerkers die niet op één vaste plek werken, maar veel in beweging zijn, biedt deze App de uitkomst. De App werkt binnen het eigen bedrijfsnetwerk, maar ook daarbuiten op 4G. Hij heeft dezelfde interface en werkt op dezelfde manier als de Androidkastjes. In de toekomst draait de App niet alleen op Android, maar ook op iOS.  Danny Erkens: ‘’Ik zou ‘m zeker willen gebruiken voor buitendienst medewerkers, of voor bijv. vrachtwagenchauffeurs. Het zou een goede aanvulling zijn op de huidige hardware.’’

 

Schaalbare en toekomstbestendige oplossing

Oriental is als pilotklant met de nieuwe SDF Androidkastjes begonnen. Danny Erkens: ‘’Ik ben erg onder de indruk van de snelheid van de ontwikkelingen. De consultants van SDF hebben ons goed geholpen en goed met ons meegedacht. De technologie ontwikkelt zich steeds sneller en ik zie in de SDF Arbeidsapp een schaalbare en toekomstbestendige oplossing.”

 

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden van SDF arbeidsregistratie voor uw bedrijf toe te lichten. Bel ons: +31(0)10-5212755 of mail naar: info@codema.nl

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.