home / cases / lkp plants kiest voor codema’s ‘apptivity’ app

LKP Plants kiest voor Codema’s ‘Apptivity’ app

LKP Plants uit Moerkappelle is de eerste gebruiker van deze nieuwe applicatie. LKP Plants heeft 3 locaties en meer dan 60 medewerkers. Veel van hun medewerkers zijn werkzaam op meerdere locaties. Dit geeft een flinke uitdaging voor het efficiënt inzetten van personeel. Apptivity maakt het voor LKP mogelijk om flinke stappen te zetten.

Dankzij de inzet van slimme software verwacht LKP dat de arbeidsproductiviteit met 15% toeneemt. Deze toename ontstaat door:

 1. Flexibel registreren op vaste units en met de mobiele app
 2. Instellen van productienormen
 3. Inzichtelijk maken van prestaties voor medewerkers
 4. Sturing vanuit management op basis van gedetailleerde informatie

 

 1. Flexibel registreren op vaste units en met de mobiele app

Om de productiviteit te verhogen is het belangrijk dat medewerkers snel en foutloos hun werkzaamheden registreren. Daarom biedt Codema meerdere mogelijkheden om te registreren: handmatig in SDF Profice, op vaste units met RFID tag en op de smartphone. LKP maakt gebruik van units op de vaste werkplekken, zoals bij het inpakken. Daarnaast startte LKP met Apptivity op de smartphone, voor medewerkers die veel wisselen tussen handelingen, werkplekken en locaties.

 

 1. Instellen van productienormen

LKP Plants stelt voor activiteiten zoals ‘inpakken’ normen op. Deze norm is per activiteit in te stellen.

 

 1. Inzichtelijk maken van prestaties voor medewerkers

Op speciale schermen op de werkvloer en overzichten op de smartphone, hebben medewerkers inzicht in hun arbeidsprestaties. Door medewerkers inzicht te geven in hun prestaties met een duidelijke prestatienorm, verhoogt LKP de productie. LKP gebruikt deze prestatieschermen zowel bij de werkplekken als in de kantine.

 

 1. Sturing vanuit management op basis van gedetailleerde informatie

Omdat iedereen nu in staat is om zijn activiteiten goed te registreren, krijgt het management van LKP Plants meer inzicht in arbeidsprocessen en de inzet van personeel. Door hier, in samenwerking met de ervaren consultants van Codema SDF, goede overzichten voor in te richten, kan LKP Plants betere beslissingen nemen over de inzet van hun personeel.

 

Medewerker meldt dat hij pauze heeft na werk in de kas

 

Gegevens helpen enorm om daadkrachtiger te sturen

Productiviteitsmanager Robert van LKP licht toe:  “Sinds wij gestart zijn met de Codema Apptivity app, zijn onze medewerkers in staat hun arbeidsactiviteiten nauwkeuriger te registreren, en dat op hun smartphone! Makkelijker kan het niet. Uiteindelijk geven deze tools ons als management meer inzicht, zodat wij daadkrachtig kunnen sturen. Dankzij de  hulp van de consultants van Codema SDF, is de arbeidsregistratie compleet toegespitst op ons bedrijf. Managementoverzichten tonen ons in één oogopslag wat er gebeurt. De nieuwe app helpt ons nauwkeurig te registreren waardoor betere inzet van arbeid over onze 3 locaties mogelijk is. Daar plukken we nu de vruchten van!”

 

Medewerker meldt zich aan op de inpakplek

en verschijnt direct in het scherm met prestatie-

normen. Op de smartphone is een overzicht te

zien van zijn geregistreerde activiteiten.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

  Thank you for your Interest
  You can download the whitepaper via the button below.