home / cases / rendement op mobiele gotensysteem overtreft onze verwachtingen

Rendement op mobiele gotensysteem overtreft onze verwachtingen

Fritz Meier van de firma Gebrüder Meier Gemüsekulturen AG in Dällikon in Zwitserland runt samen met mijn broer en zus een tuinbouwbedrijf met ongeveer 100 hectare volle grond en 10 hectare kassen. In hun warme kas telen zij komkommers, tomaten en aubergines en in hun niet verwarmde kas telen zij radijs, veldsla en sinds een jaar hydrosla. Zij kozen er een jaar geleden voor om een volledig geautomatiseerd gotensysteem door Codema te laten aanleggen. Het rendement dat dit systeem opleverde overtrof hun verwachtingen.

Prettige werkhouding

Fritz Meier legt kort uit hoe het mobiele goten systeem werkt: ‘We poten de planten eerst op plateaus, waarop ze helemaal naar achteren de kas in worden getransporteerd. Daar planten we ze over in goten en die goten worden dan automatisch door de kas geschoven zodat we vooraan weer kunnen oogsten. Omdat alle goten en plateaus zich automatisch door de kas verplaatsen, hoeven onze mensen eigenlijk niet meer te tillen dan planten en sla. Bij dit systeem is dus heel weinig handwerk vereist’.

 

Gebruder Meier: Rendement op mobiele gatensysteem overtreft onze verwachtingen from Codema Systems Group on Vimeo.

 

Gunstig voor het milieu

De hoge oogstopbrengst en de gunstige milieuaspecten zijn andere voordelen van dit systeem. Fritz Meier licht toe: ‘We gebruiken ongeveer de helft aan water en veel minder gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. En er komt niets in het milieu terecht dat er niet thuishoort. Dit vinden wij als bedrijf ook heel belangrijk’.

 

Codema is een leverancier die goed werk aflevert 

De Gebrüder Meier werkte voor de irrigatietechniek ruim 9 jaar samen met Codema. Fritz Meier legt uit: Toen we besloten een gotensysteem te installeren, hebben we Codema in de arm genomen. We hebben samen met hen gekeken wat de mogelijkheden waren, zodat zij op basis daarvan een systeem voor ons konden bouwen. We hebben met Codema verschillende bedrijven in Nederland en België bekeken en gezien wat Codema nog meer doet, zoals het installeren van transportsystemen voor bloemen. We zijn als bedrijf altijd blij met klanten die tevreden zijn en bij ons blijven inkopen, en zo willen we ook met leveranciers omgaan: een leverancier die goed werk levert, nemen we ook later weer in overweging.

 

 

Eén leverancier, één aanspreekpunt

Het voordeel van Codema is dat we alle elektra-werkzaamheden en technische zaken die met het water te maken hebben van één leverancier krijgen en één aanspreekpunt hebben. We voelen ons als firma begrepen door Codema en zullen ze dan ook bij andere tuinbouwbedrijven aanbevelen. In situaties die misschien niet helemaal vlekkeloos verlopen, wordt er snel naar oplossingen gezocht en gezorgd dat alles weer werkt. En we voelen ons ook gehoord als we iets speciaals willen. Dat is voor ons als bedrijf heel belangrijk.

 

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.