home / cases / scherzer & boss fruchtgemüse hergebruikt wkk-warmte voor het warmtenet

Scherzer & Boss Fruchtgemüse hergebruikt WKK-warmte voor het warmtenet

Scherzer & Boss Fruchtgemüse GmbH kweekt tomaten, paprika’s en komkommers op een totaaloppervlakte van negen hectare. Hun groenten worden onder glas in een volledig gesloten teeltsysteem gekweekt. Hierbij worden water en ongebruikte voedingsstoffen na behandeling weer gedoseerd aan de planten. Het kasklimaat en de voedingstoffen- en watervoorraad worden nauwkeurig aangestuurd. Codema leverde zowel de klimaatcomputer als de volledige watertechniek en de belichting aan Scherzer & Boss.

Waterverlies tot een minimum beperkt

Met het druppel irrigatie systeem druppelen het water en de voedingsstoffen direct naar de wortelzone. Zo wordt het verlies van water tot een minimum beperkt. Voor elke teeltafdeling staat in de techniekruimte een wateropslagtank met een van tevoren gemengde oplossing. Het drainwater wordt door een thermische installatie ontsmet. Alle bacteriën en schimmels worden gedood. De temperatuur van het water blijft tijdens het proces vrijwel ongewijzigd en de samenstelling van de voedingsstoffen en het pH-niveau blijft onaangetast.

 

Extra belichting zorgt voor jaarronde productie

In de donkere maanden kan lagere co2 uitstoot en minder licht een beperkende groeifactor worden. Dit gaan Dhr. Scherzer en Dhr. Boss tegen door assimilatielicht te gebruiken. De belichting zorgt ervoor dat er het hele jaar door geproduceerd en geleverd kan worden. Een WKK produceert stroom voor de belichting. De warmte die daarbij vrijkomt wordt gebruikt voor het warmtenet.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.