home / cases / sdf datawarehouse gelanceerd bij kwekers

SDF DataWarehouse gelanceerd bij kwekers

In navolging van beursgenoteerde multinationals nemen nu ook vooruitstrevende kwekers beslissingen op basis van Big Data. Codema SDF heeft daarom samen met KP Holland het DataWarehouse ontwikkeld. KP Holland en LKP Plants doen hierin de eerste bevindingen.

Met het DataWarehouse kunnen grote hoeveelheden berekende data binnen een fractie van een seconde worden geraadpleegd. Beslissingen worden nu sneller genomen op basis van overzichtelijke informatie.

ICT oplossingen hebben het laatste decennium een grote invloed gehad op de tuinbouw. Er zijn grote stappen gemaakt op het gebied van (digitale) verkoop, sturing van personeel, logistieke oplossingen en klimaatsturing. Uit al deze systemen komen grote hoeveelheden data.

Om deze data naar nuttige informatie om te zetten, dient er een combinatie te worden gemaakt tussen gegevens uit meerdere programma’s. Zo zou je bijvoorbeeld een dip in kwaliteit kunnen verklaren door gegevens uit het arbeidssysteem te combineren met gegevens uit de klimaatcomputer.

Codema SDF heeft nu met het DataWarehouse de mogelijkheid om gegevens beschikbaar te stellen voor deze toepassing.

Bij KP Holland wordt het interne netwerk gebruikt om informatie te tonen aan medewerkers.
Henk van KP Holland: “Het DataWarehouse is een grote verbetering voor ons. In het verleden hadden onze operationele systemen weleens last van traagheid vanwege de grote hoeveelheden data die wij opvragen. Nu is de data er al bijna voordat ik op enter druk en ben ik ook nog eens in staat om mijn overzichten compleet naar eigen wens samen te stellen. In deze overzichten worden gegevens uit SDF gecombineerd met gegevens uit andere systemen.” 

Bij LKP worden de overzichten extern ontworpen op basis van het DataWarehouse
Robert van den Broek van LKP: “Arbeidsnormen, productieaantallen, memo’s en LKP gerelateerd nieuws zijn straks allemaal in 1 overzicht te zien. Elk van onze locaties krijgt informatie gericht op die locatie. Wanneer er een verjaardag aanstaande is, zal dit automatisch op de schermen verschijnen waar de arbeidsprestaties ook zichtbaar zijn.” 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.