home / cases / smit kwekerijen automatiseert orderproces met codema

Smit Kwekerijen automatiseert orderproces met Codema

Veel kwekerijen zien hun orderproces complexer worden. Twee factoren die daarmee te maken hebben zijn enerzijds de schaalvergroting op de kwekerij (deze bestaat tegenwoordig uit steeds meer afdelingen/locaties) en anderzijds het toenemende aantal orderregels (meer digitale bestellingen zorgen voor meer orderregels). Smit kwekerijen startte in samenwerking met Codema SDF met webschermen om het overzicht te bewaren.

Webschermen tonen orderstatus

Bij Smit Kwekerijen is het met 8 teeltlocaties en meer dan 20 inpakplekken belangrijk dat men overzicht heeft. Daarom startten zij in samenwerking met Codema SDF met webschermen. Webschermen zijn websites voor intern gebruik, waarop in dit geval de in te pakken orders worden getoond.

Door middel van deze webschermen kan per onderdeel van het inpakproces een status aan de order worden meegegeven en worden orderdocumenten (raaplijst, pakbon, karsticker en klantlabels)  op het juiste moment gegenereerd. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is, en heerst er zelfs op de drukste momenten rust op de werkvloer.

 

Werk wordt overzichtelijker

Assistent teamleider Marijke is zeer te spreken over de nieuwe werkwijze: “Mijn werk is overzichtelijker en leuker geworden. In het SDF webscherm zie ik precies wat ik moet inpakken. Met 1 klik op het webscherm wordt de pakbon geprint. Wanneer ik de klantlabels wil printen, rollen deze met 1 klik uit de printer. Door kleurindicaties zie ik welke stappen in het proces ik al gehad heb en wat ik nog moet doen. Als ik klaar ben met een order scan ik de pakbon. Vervolgens valt de orderregel automatisch uit mijn scherm en verschijnt de order in het zicht van de logistiek. Hier wordt de order klaargezet voor transport en wordt de veilingbrief geprint.”

 

Hogere klanttevredenheid en betere service

Tymen (manager order & verkoopplanning): “Ik heb dankzij deze oplossing meer inzicht in de levertijden die wij naar onze klanten kunnen communiceren. Dit zorgt voor een grotere tevredenheid bij onze klanten en een betere service. De samenwerking tussen Smit Kwekerijen en Codema SDF begint nu echt haar vruchten af te werpen.”

Bent u geïnteresseerd in de prachtige producten van Smit Kwekerijen? Ga dan naar https://www.smitkwekerijen.nl/

Wilt u ook uw inpakproces eens onder de loep nemen? Neem dan contact op met een van onze Codema Accountmanagers Software & Web solutions.

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.