home / Nieuws / pligt professionals realiseert forse stijging arbeidsproductiviteit

Pligt Professionals realiseert forse stijging arbeidsproductiviteit

Gepubliceerd door CODEMA, 15 december 2020

Het dynamische familiebedrijf Pligt Professionals is producent van tal van bloeiende planten. Vanuit het gegeven dat arbeidskosten een behoorlijk deel vormt van hun totale kosten, ontstond bij hen de behoefte hier iets mee te doen. Een combinatie van hardware in de vorm van nieuwe stektafels en software met de module arbeidsregistratie binnen het Codema SDF softwarepakket, bood de oplossing.

 

Codema helpt Pligt professionals met automatisering

Arbeidsintensief proces verbeteren: van 1.200 naar 2.000 stek per uur

“Het knippen van stekken voor onze potrozen is een arbeidsintensief proces,” aldus Gert-Jan van der Pligt, logistiek manager Pligt Professionals. “Medewerkers knippen handmatig stekken van jonge scheuten. Voorheen bundelde men geknipte stekken op vaste aantallen en turfden deze handmatig. Zo telde men het aantal stekken. Een arbeidsintensief en foutgevoelig proces. In overleg met CODEMA vonden we de oplossing. Speciaal voor ons ontwikkelde men stektafels, waarbij de mogelijkheid is ingebouwd om met behulp van een laser automatisch stekken te tellen. Dat, in combinatie met slimme software voor arbeidsregistratie, levert een fors aantal geknipte stek op van 1.200 naar 2.000 stekken per uur.”

Nieuwe stektafels speciaal ontwikkeld voor Pligt Professionals  Nieuwe stektafels speciaal ontwikkeld voor Pligt Professionals Nieuwe stektafels speciaal ontwikkeld voor Pligt Professionals

Arbeidsmodule: bewezen softwaresysteem

Inmiddels werkt Pligt Professionals al 2 jaar met de stektafels en de arbeidsregistratiemodule van het softwarepakket Codema SDF. Concrete cijfers bewijzen de toegevoegde waarde van deze manier van sturing. “Wij wilden meer met arbeid doen vanwege de hoogte van de kostenpost arbeid. Inmiddels is voldoende ervaring opgebouwd en data beschikbaar, om te concluderen dat dit systeem voor ons werkt. De arbeidsregistratiemodule geeft ons betrouwbare en gedetailleerde informatie om op te sturen. Aan de hand van aantallen verkocht product, maak ik oppotschema’s en weet ik de hoeveelheid stek we moeten knippen. Deze aantallen in relatie tot het aantal stek dat we per uur knippen, zorgen ervoor dat ik personeel efficiënt kan inplannen.”

Thomas Wennekers (CODEMA) bespreekt met Gert-Jan van der Pligt lopende processen

Thomas Wennekers (CODEMA) bespreekt met Gert-Jan van der Pligt lopende processen

Automatisering: medewerkers maken het verschil

Naast de arbeidsregistratiemodule van het Codema SDF softwarepakket, maakt Pligt Professionals ook gebruik van de verkoopmodule. De verkoopmodule ondersteunt allerlei handelingen rondom het verkoopproces. Van oppotten tot inpakken voor verzending. Slimme software is op een bedrijf zoals Pligt Professionals met een hoog gehalte van automatisering, niet meer weg te denken. “Maar de medewerkers op ons bedrijf, onze professionals, zij maken het verschil. Wat we ook doen of besluiten, onze acties komen altijd voort uit maar één overtuiging: van betekenis zijn voor onze klant, de consument en onze eigen mensen.”

Verkoopmodule CODEMA SDF software ondersteunt handelingen rondom het verkoopproces

Verkoopmodule CODEMA SDF software ondersteunt handelingen rondom het verkoopproces

Vierde generatie ‘professionals’

Gert-Jan van der Pligt behoort tot de vierde generatie van het dynamisch familiebedrijf, waarvan de historie teruggaat tot begin 1900. Anno 2020 bestaat het bedrijf uit drie moderne kwekerijen op 11 hectare kasoppervlakte: de vestiging in Heinenoord en de vestigingen Heenweg en Maasdijk in ’s-Gravenzande. Op deze kwekerijen past men nieuwe en hoogwaardige technieken toe om productieprocessen te stroomlijnen en producten van topkwaliteit te kweken.

Pligt argrarisch familiebedrijf maakt met Codema efficiëntieslag in arbeidsintensief proces

Whitepaper China

Download

Case: Langemead Group

Laatste nieuws

Faillissement Codema Systems Group bv

Lees meer
Complete systemen voor het grondloos telen van sla op mobiele goten

Lees meer
“CODEMA snapt wat wij willen en kwam met een goed plan”

Lees meer
Nieuws pagina

Codema on Twitter

Volg ons op Twitter

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over Codema? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

    Thank you for your Interest
    You can download the whitepaper via the button below.