home / news / hofland freesia starts with codema sdf software

Hofland Freesia starts with CODEMA SDF Software

Published by CODEMA, 12 October 2016

Kwekerij Hofland Freesia startte recent met digitaal zakendoen op basis van SDF VMP. Na kwekerij Jac. Oudijk B.V., Staticespecialist en Together2Grow is het bedrijf de vierde snijbloemenkweker van Decorum die met CODEMA SDF VMP van start is gegaan.

Hofland Freesia maakt in de eerste maanden met de nieuwe software een fikse groei door in het aantal orders dat digitaal binnenkomt. Erik Hofland: “Sinds ik werk met CODEMA SDF VMP zie ik een stijging in het aantal orders en bestellen bepaalde klanten steeds meer bij mij. Het Decorum aanbod kan ik beter en op meer plaatsen zichtbaar maken met deze nieuwe software. Alle informatie die ik mee wil geven bij mijn product, waaronder het Decorum label, is zichtbaar voor mijn klanten.”

De snijbloemenkwekers van Decorum bieden sinds kort producten van het Decorumlabel aan op marktplaats FloraMondo. FloraMondo werkt op basis van VMP in plaats van het van oorsprong op planten gerichte Florecom-bericht. Het voordeel hiervan is dat kwekers realtime hun (commerciële) voorraad kunnen beheren wanneer zij gekoppeld zijn met FloraMondo. CODEMA SDF VMP is uitermate geschikt om deze voorraad met FloraMondo, maar ook andere partijen of marktplaatsen te delen. Er zijn zelfs al kwekers met meer dan 30 koppelingen met klanten en marktplaatsen. Zij beheren dit gehele aanbod met één druk op de knop. Klantspecifieke voorwaarden (denk aan levertijd en kortingen) worden automatisch meegenomen.

Erik Hofland: “CODEMA SDF VMP geeft ons een beter overzicht in ons aanbod. Zo zien wij in 1 systeem wat wij op meerdere marktplaatsen aanbieden en wordt de voorraad realtime afgeboekt. Wij verkopen steeds meer digitaal. Hierdoor houden we tijd over voor andere dingen, zoals de ontwikkeling van nieuwe concepten. De koppeling met FloraMondo werkt perfect vanuit SDF. Zo kunnen wij klantspecifiek aanbod gemakkelijk delen en zijn wij door de snelle verwerking van orders in staat onze producten nog verser bij de klant te krijgen.”

“Dankzij de correctheid van CODMA SDF VMP kunnen we fouten voorkomen. In de toekomst willen wij wellicht ook met fuststickers gaan werken. SDF kan hierbij een barcode printen die mijn klanten weer kunnen gebruiken bij hun ingangscontrole.”

 

Voor meer informatie:
CODEMA SDF
Pieter Zwinkels
T: 06 126 670 35
E: pzwinkels@sdf.nl
W: www.sdf.nl

Latest News

15 February 2019

Experience the VR Race Simulator at our stand C103 at the Horti Contact days from 19-21 February


Read more
1 February 2019

Visit our stand C-02 in Hall 3.2 at the Fruit Logistica


Read more
14 January 2019

Full automation at Aurora Sky: one of the largest medicinal cannabis companies of the world


Read more
News page

Upcomming events

Experience the VR Race Simulator at our stand C103 at the Horti Contact days from 19-21 February

From 19 to 21 February the Horti Contact days will take place. For more than 16 years, this exhibition shows the novelties and creative qualities of the Dutch horticultural sector. With more than 14,500 visitors and more than 500 exhibitors, this is the exhibition you do not want to miss.


Read more
Visit our stand C-02 in Hall 3.2 at the Fruit Logistica

At the FRUIT LOGISTICA in Berlin, from 6-8 February, the entire spectrum of the fresh fruit and vegetable sector will be present. 3.239 exhibitors and 78.000 trade visitors attend FRUIT LOGISTICA every year to realise their full business potential within the international fresh produce trade.


Read more
First quarter 2019 exhibitions


Read more
Events page

Codema on Twitter

Visit our Twitter page

Subscribe for our newsletter

Want to know more about Codema? Please sign up for our newsletter.

Thanks for your subscription for our newsletters.

Thank you for your Interest
You can download the whitepaper via the button below.